perjantai 29. huhtikuuta 2011

PÄRINÄPOIKA


Ekaluokkalaisen syntymäpäivä oli jo maaliskuussa, mutta kaverikekkerit päätettiin pitää vasta 8veen nimipäivänä. Jostain syystä samalle viikolle osui myös pari orkesterikeikkaa, urheilu-seuran kokous, vappunaamiaiset, linturetki ja musikaaliesitys. Aina välillä näköjään tulee tällaisia tapahtumien sumia, jolloin joka päivälle olisi erilainen ohjelma arkihössötysten lisäksi.
Kivaa, mutta täyttä. Vähän turhan täyttä.

Synttäreillä oli hulinaa kun poikalauma kaahasi kuka milläkin menopelillä pitkin pihaa. Lähes 3-tuntisen taukoamattoman pyörä-, skeittilauta-, potkulauta- ja trampoliinirumban jälkeen sain houkuteltua pojat sisätiloihin väsäämään itselleen jäätelöannokset. Hetken aikaa oli jopa rauhallista kunnes joku valopää keksi kokeilla mitä tapahtuu kun jätskin sekaan laitetaan cokista - sehän kuohuu jännästi kulhon reunojen yli, jee! Sitä piti sitten kaikkien tietty kokeilla, TOSI KIVAA!!! Argh...

Tänään mentiin koiran ja kerholaisen kanssa terapeuttiselle juoksu- ja pyörälenkille lammen rantaan. Jäät lähti vasta muutama päivä sitten, ja metsä on vielä mukavan helppo-kulkuinen ja jotenkin tyhjäntuntuinen: ei lehtiä tai muuta kasvillisuutta, ei pörriäisiä. Mikä ihana rauha ja hiljaisuus.

Ja vielä: synttärisankarin hartaasti odotettu toive toteutui kun auton takakonttiin lastattiin upouusi temppupyörä. Polkupyörä-kauppaan marssittiin tärkeänä rahalipas mukana ja siitä pieni pärinäpoika latoi tyytyväisenä tiskiin kaikki säästämänsä setelit.