maanantai 21. helmikuuta 2011

VALOA PÄIN

Hiihtolomaviikko alkoi mahtavassa talvisäässä: parikymmentä astetta pakkasta, valkoiset hanget ja aurinkoinen ilma - voiko ihminen enää muuta toivoa? Kyllä voi. Lämpimämpiä kelejä. Paukkupakkaset on jatkuneet jo useita viikkoja ja mitta alkaa olla täynnä tätä sorttia.

Viimeöisen sähkökatkoksen jälkeen keittiön lämpötila oli
vaivaiset 12,5 astetta. Normaali huonelämpötilamme pyörii siinä viidentoista asteen nurkilla ja lattiat on suorastaan jäätävän kylmiä, joten aamurutiineihin kuuluu nykyään sängystä nousun jälkeen toppahousuihin ja kaksinkertaisiin villasukkiin sekä fleecetakkiin pukeutuminen. Itse huomaan kulkevani hattu päässä sisälläkin. Pari päivää oltiin ilman suihkuvettä kun vesiputki oli jäässä. Lavuaariin tuli sentään vesi että saatiin suurimmat liat pestyä. Voi hitsi miten mä jo odotan kevättä ja KESÄÄ...

Valon määrä on viime päivinä lisääntynyt hurjasti. Siellä täällä kuuluu myös yksittäisten lintujen laulua. Oikein aurinkoisina päivinä saattaa jääpuikoista tai räystäiltä tipahdella vesipisaroita jonkin aikaa. Kyllä kai se kevät sieltä hiljalleen tulee. Jee.