sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

TÄYDELLINEN PÄIVÄ



MESTARIPIIRROS / ANNA PUU

Sinä päivänä kun Luoja teki sinut
Hän ei muuta tehnytkään
Heräs aikaisin, otti kynän käteen
Rupes siinä piirtämään

Päivä kului, mut hetkenkään lepoa
Piirtäjä ei kaivannut
Aivan niin kuin olis hurmoksessa ollut
Mestari valmisti sut

Se kuva oli kaunis
Oi, ihme suorastaan
Muodon jumalaisen sai
Kuvan viereen hän merkkas ettei suhun
Päde kuolevaisten lait

Niille jotka yhä epäilevät Luojaa
Sanon vastaukseksi vaan
Että jos ne edes kerran näkis sinut
Kaikki rupeis uskomaan


*   *   *





Täydellisiä, ohikiitäviä hetkiä on usein, täydellisiä päiviä todella harvoin. Eilinen oli sellainen. Täydellinen päivä. 

Jo konfirmaatiopäivää edeltävä ilta sujui hyvin ja rauhallisesti viimehetken valmistelujen parissa. Juhlapäivän aamu ennen kirkkoon lähtöä meni myös mallikkaasti ilman yhtäkään konfliktia huolimatta siitä, että koko perhe juhlakalua lukuunottamatta lähti samasta yhden vessan/suihkun osoitteesta. Vivamon rippileirin konfirmaatiomessu ja päätöstilaisuus jäivät mieleen vaikuttavina ja liikuttavina kokemuksina. Jälleen kerran. 

Neljännen tyttäremme rippijuhlat jatkuivat kotiterassilla syömisen ja kahvittelun merkeissä. Lohisoppa oli taas äärimmäisen maittavaa ja leivonnaiset herkullisia. Vieraat viipyivät ja viihtyivät. Tarjoilujen lisäksi saimme nauttia meille tärkeiden ihmisten seurasta sekä upeista ja koskettavista musiikkiesityksistä. Isosiskojen laulaessa Mestaripiirrosta valui ilon ja kiitollisuuden kyyneleitä myös pitkin päivänsankarin poskia. 

P.S. Eilinen päivä sai arvoisensa päätöksen kun astelimme hiukset hulmuten kolmen ystävyksen kesken kohti Nordcenter Music Festivalia kokemaan itse Jari Sillanpäätä omassa pikku kylässämme. Siis WAU!

P.S.2 Viime kuukausiin on mahtunut paljon kaikkea kivaa, koskettavaa ja kiirettä. Perjantaina alkanut loma toivotetaan väsyneenä mutta onnellisena tervetulleeksi :)