perjantai 7. toukokuuta 2010

PLUS KUUS

Lukiolainen on tyttö ja ensimmäisen vuoden opiskelija. Pitkä ja kaunis 17-vuotias, joka harrastaa klarinetinsoittoa, lenkkeilyä ja kavereita. Pienenä ujo, arka ja epäsosiaalinen, nykyään seikkailunhaluinen ja sanavalmis maailmanparantaja. Hyvä kaikessa mihin jaksaa keskittyä.

Murkku on 15-vuotias peruskoulunsa päättävä opettajien lempilapsi. Luokan tukioppilas on iloinen ja reipas, kiltti ja ystävällinen sorrettujen puolustaja. Kotona "kympin tyttö" purkaa koulu- ja ulkonäköpaineita raivoamalla ja riitelemällä. Nukkuu liian vähän ja on tietokoneella liian paljon. Soittaa klarinettia, laulaa ihanasti ja haaveilee poikaystävästä.

Kolmas lapsemme on 5-luokkalainen esiteini, joka on kaikkien ystävä ja höpsö hauskanpitäjä. Hento ja kepeänhilpeä tyttäremme rakastaa eläimiä ja kavereita. Koululäksyihin tuhraantuu harmittavan paljon kallisarvoista aikaa, jonka hän käyttäisi mieluummin vaikka sukan kutomiseen. Harrastuksena käyrätorvensoitto, tanssi ja yleisurheilu. Aamu-uninen.

Tyttö numero neljä on tokaluokkalainen komentoora. Omatoiminen ja itsepäinen taiteilijatyyppi, jonka intohimona on savityöt, leirielämä ja ostoksilla käyminen. Lempiurheilulaji on pikajuoksu ja toiveammatti maatalon emäntä, leipuri ja kotiäiti. Ei tarvitse apua missään, eikä valita koskaan. Vaikenee vieraiden seurassa kuin muuri. Rakastava ja huolehtiva.

Eskarilaisemme on herkkä kalapoika, joka ainoana lapsistamme onnistui syntymäänkin veteen. Tyytyväinen ja rauhallinen lapsi, piirtää tai näpertelee pitkiä aikoja. Innostuu suunnattomasti skeittaamisesta, sählystä, pyöräretkistä ja monsteriautoista. Rakastaa herkkuja ja haaveilee rakettikuskin ammatista. Hirmuisen söpö.

Toinen poikamme on kohta 5-vuotias kerholainen, joka haluaa tehdä kaiken ensin. Herkästi tulistuva supermiehemme tuli maailmaan kyynärpää edellä, ja sama asenne tuntuu jatkuvan. Omaa tahtoa löytyy ja odottaminen on vaikeaa. Hurmaava hymypoika on välillä todella rasittava ja kuitenkin äärimmäisen rakastettava. On taitava laskettelija, pyöräilijä ja uimari.