tiistai 14. syyskuuta 2010

OODI PYYKINPESULLE


Tätä mun pitää oikein kehua: Entinen saunan löylyhuone (kooltaan ehkä 2,5 neliötä) on taatusti maailman paras ja tehokkain pyykkihuone! Huoneeseen mahtuu kerralla kuivumaan jopa kaksi kuuden kilon koneellista, ja ne on kuivia vuorokaudessa. Pyykkinarujen alapuolella olevalle apupöydälle viikataan napakasti jokaiselle omaan kasaan pois vietävät puhtaat vaatteet, joita ei siis silitetä ollenkaan. Meillä silitetään vaatteita vain äärimmäisessä hädässä kuten ennen kevätjuhlia tai synttäreitä. Tai no kyllähän mä työvaatteita itselleni silitän aamuisin sitä mukaa kun tarvetta ilmenee. Vaatetangon alapuolella on justiinsa sopivasti tilaa kolmelle eriväriselle pyykkikorille, joihin pienimmätkin lapset on oppineet lajittelemaan likapyykkinsä valmiiksi itse: valkoiseen koriin vaaleat vaatteet (plus pyyhkeet ja lakanat), siniseen tummat vaatteet ja keltaiseen punaiset pyykit (kaupassa ei ollut punaista koria). Ja tämä systeemi toimii!! Pesu- ja huuhteluaineet on hyllyllä tangon yläpuolella, ja siellä on tilaa myös kierrätykseen meneville käyttämättömille vaatteille. Pesukoneen viereen jää vielä tyhjää tilaa, jonne työnnetään usein kaikkea röhnää (parittomia sukkia, henkareita, ämpäreitä, koiranleluja...). Kertakaikkisen loistava tilaratkaisu tässä pikkuisessa huoneessa. Ja se on ihan itse mietittyä, kröhöm.

Ainoa haittapuoli minkä mä tästä tilasta keksin on se, ettei sinne sovi kunnolla kuin yksi henkilö kerrallaan. Välillä iltaisin, kun porukkaa risteilee vessan ja pyykkihuoneen väliä likaisia sukkiaan viemässä samanaikaisesti puhtaan-pyykin-kasojaan noutavien kanssa, tulee kieltämättä ahdasta. Toisaalta pyykkivuoron osuessa omalle kohdalle saa siellä oleskella ihan kaikessa rauhassa, kun sinne ei vaan mahdu muita.

Ja juu: Sitä menetettyä saunaa kyllä kaipaan lähes päivittäin. Tai ainakin silloin kun tossut on märät ja iho hikisen nihkeä lenkin jäljiltä. Vaan puhdistuuhan sitä suihkussakin. Mut silti...