torstai 27. tammikuuta 2011

TEHOKASTA LÖYSÄILYÄ

Iltapäivisin ruuan jälkeen väsyttää aina ihan sairaasti. Lapset tekee läksyjä tai leikkii hiljalleen omia juttujaan ja mä otan vaivihkaa sohvalla mukavamman asennon viltin alla. Ihan vähän aikaa vaan, ajattelen, ja laitan silmät kiinni ja nautin suunnattomasti tekemättömyydestä ja lämpimästä olosta. Kääriydyn entistä piukemmalle myttyrälle ja annan ajan kulua...

Ryhdistäytymisvaiheessa olisi kahvikupposellisesta paljon apua, mutta siihen myrkkyyn en enää lankea kun kerran eroon pääsin. Kupillinen teetä ei virkistä ollenkaan samalla tavalla - muutama suklaapäällysteinen keksi sen sijaan saa katseeseen taas eloa. Ja eikun eteenpäin, sanoi mummo lumihangessa!

Mä oon nyt kehitellyt noiden löysien iltapäivien vastapainoksi vähän liikunnallisempia iltoja itselleni. Juoksuharrastuksen oon vihdoin ja viimein saanut uudelleen käynnistettyä ja sen tueksi ajattelin ruveta käymään pikaisesti kuntosalilla pari kertaa viikossa jonkun soittotuntikuskauksen yhteydessä. Rivitanssit oli pakko ainakin tilapäisesti lopettaa ajanpuutteen takia, mutta joogaillastani pidän kiinni kynsin hampain.

Lähes parituntinen äherrys välillä melko raskaissakin jooga-asanoissa valmistaa kehoa pitkään loppurentoutukseen, jonka aikana maataan selällään ohuella matolla ns. kuolleen miehen asennossa. Ohjaajan kehotuksesta palataan taas hiljalleen elävien kirjoihin kääntymällä ensin oikealle kyljelle sydämen saadessa vielä hetken aikaa levätä, sitä kautta siihen istuma-asentoon mikä tuntuu hyvältä ja lopulta kokonaan seisomaan. Olo on totaalisen höperö, hieman hutera ja erittäin rento. Matka omaan keskipisteeseen on päättynyt.